ЗА НАС

Здравейте 🙂
Ние сме малък фризьорски салон в центъра на София с голяма история. Следваме семейния бизнес от близо 80 години. Освен големия опит, който натрупахме за това време, успяхме да създадем и много стабилни връзки с клиенти, които ни се доверяват отново и отново. Бабите, майките и бащите, децата и техните деца. Всички те са наши доволни клиенти, които са се уверили в нашата способност и топлота. Много ще сме благодарни ако ни подкрепите <3

ИСТОРИЯ
Още през далечната 1960 година – Атанас Цеков, започва работа като калфа в един неразработен фризьорски салон в района на гара Подуене. По това време не е имало частни салони, а само държавни и всичките са били под наименованието “Хигиена”. След като той придобива необходимите умения е изпратен в един от по-развитите салони в центъра на град София. Той разказва, че по това време хората са посещавали салона сутрин преди работа и дори някои от тогавашните предприятия са изисквали това от работниците си като задължително условие. Никой не си е позволявал да ходи несресан и неподстриган. Жените били непременно с прически и добре поддържани коси. Едно подстригване е било на стойност 0,25 стотинки. Атанас Цеков успява да се развие до такава степен, че бива изпратен в най-оборотния салон на улица Граф Игнатиев. Там той става “отговорник”. Салонът имал над 20 фризьорски стола и много работници. Той отговарял за тях, за процеса на работа, за смените и поддръжката на мястото. Това било единственото място в София, където можеш да се подстрижеш или да си направиш прическа от 06:00 сутринта чак до 00:00 през нощта. Работното време било до полунощ. Салонът става толкова известен, че изпращат журналист от най-четения вестник по това време, който взима интервю от Атанас Цеков – отговорник на най-оборотния фризьорски салон в България.

Още по-интересен факт е, че точно в този салон той се запознава с Лиляна Цекова. Да, това са моите дядо и баба. Скоро след падането на комунизма държавните предприятия малко по малко затварят и всички работници от тогавашната “Хигиена” отварят собствени салони пръснати из цяла София. Дядо ми и баба ми успяват да намерят чудесно местенце недалеч от предишната им работа и в последствие отварят един от първите частни салони в България на улица Любен Каравелов 9, където и до днес работят моите родители Тони Цеков и Надя Цекова.